Bikin Panas punya anjing

Di area perumahan tempat kami menyewa ni kan, ada ramai orang cina.. and dorang ada banyak anjing.. tapi macam dorang nda bagi makan bah anjing dorang tu..

Jadi, satu hari, laki saya bagi lebihan kuih dengan 2 ekor anjing, si Hitam(H) dan si HitamCoklat(HC).. biasanya, laki aku ja yang bagi dorang makan.. lagipun, anjing ni, once suda kena pernah bagi makan, terus dorang ingat kita ni tuan nya.. kalau dulu, asal nampak laki saya, mimang dorang berabis kasi gonggong ni.. tapi sekarang, boleh buat aksi comel sambil menggoyang-goyangkan ekornya lagi..

Jadi, oleh kerana 2 ekor anjing tu ingatkan kami ni tuan nya, mimang dorang dua tu tunggu kami balik kerja tiap petang.. baring2 depan gate..

Ada satu hari tu, time laki aku mau keluar dari kereta utk bukak gate, terkejut sangat sebab si H tunggu ngam2 sebelah pintu kereta.. “Jangan bah macam ni…”.. laki aku cakap.. nda tau lah anjing tu paham kah tidak..

Lepas tu, perangai 2 ekor anjing tu pun dapat di kenal pasti.. Si H tamak, si HC tidak tamak..
Contoh, hari tuh, ada lebih kuih popiah 2 bijik.. So first, aku baling bagi si HC, tapi dia tidak makan.. dia hidu ja lepas tu tinguk kawan dia si H and then tinguk muka aku lagi.. As if dia sedang berkata-kata, “What about my friend dude?”… Lepas aku baling the 2nd popiah to si H, baru lah si HC makan… tersentuh kan?.. anjing pun tau jugak erti 1Malaysia..

Tapi 2 days ago, aku mcm besalah..kuih yang nda habis di makan time breakfast, bawak balik rumah utk bagi dua ekor tuh.. Tapi this time karipap.. First, baling dgn si H.. dia nda makan.. oh, maybe dia tunggu si HC dapat, baru dia makan.. then aku baling satu lagi karipap sama si HC.. boleh-boleh si H pegi sambar karipap si HC, then after that pigi makan dia punya karipap yang I gave earlier.. bodoh punya anjing…

Jadi, si HC nda puas hati dia nda dapat karipap, so he came towards me seakan-akan berkata, “where’s mine??..I want mine!!!..” dan aku terpaksa jalan undur sebab takut kena gigit my ass kalau toleh belakang.. time tu di tangan ada sebungkus meehun lagi.. yg mimang mau di bagi sama dorang.. ahh.. nda jadi, bukak pagar, masuk rumah.. Since that day, I bring umbrella everytime I got out from the car.. bikin pukul dorang kalau dorang demand for popiah and karipap lagi..

Bad doggy..!!! nda mau bagi makan lagi..

Bayangkan, masuk headline surat khabar tempatan, “Seorang wanita mengandung telah di attack oleh dua ekor anjing yang dahagakan karipap dan popiah”..

Perut

Looks like I just swallowed a water melon rite??
Siapa cakap ya, memang mau kena kuasa kamehameha ni..
hehe.. ndak bah..

This is the latest pic of my tummy.. Bulat kan..
Sudah lah the baju kurung that Im wearing sangat melekat di badan.. Melekat sebab just after kena iron, terus pakai..

This morning, my hubby pigang-pigang/rasa-rasa/feel-feel my tummy..
Then he terasa keras2 on the right side of me tummy, which is the baby lah..
and he was amazed lagi tuh..
“Hai baby.. Assalamualaikum.. apa polah baby sebelah tok.. pegilah sebelah ya gik” (jari tunjuk2 sebelah kiri my tummy)
Aduh.. dia ingat kalau baby gerak-gerak tu, mummy nya ni teda rasa kah???