Tomorrow

Told my husband that im going to wear baju kurung tomorrow to work..
‘Kenapa pakai baju kurung..???’ Sang suami bertanya..
I know that he wanna marah me coz he bought a lot of new maternity wear for me.. so kira bazir kalau nda pakai..
‘Sebab esok hari Jumaat’
‘oh..yakan..ok..’
Nasib dia nda tanya ‘kenapa nda pakai tudung terus?’.. hehe..
Bukan nda mau pakai.. tunggu dulu..

And I wanna use my crocs tomorrow.. Selipar Bata yang I pakai tu, almost membuatkan saya terjatuh terpeleot tadi.. Tapaknya tebal(for comfort) tapi time berjalan, my sole salah landing, terlanding di sipi2 tapak selipar tu.. then almost jatuh.. kalau tadi perut suda sangat besar, maybe jatuh terus… Jadi esok pakai crocs.. Lagipun my hubby bising jugak sebab crocs tu di simpan ja dalam kereta..
Nda mau simpan dalam rumah.. anak Smokie ialah kucing2 yang gila..

Jadi, macam mana lah rupa seorang perempuan mengandung berbaju kurung dan berselipar crocs?? Esok kita tinguk..

Hari ni dalam sejarah..

Aku hampir kena langgar kereta tadi.. Perkataan ‘hampir’ di gunakan sebab aku sempat mengelak..
Bukan aku yang cuai, tuan punya kereta tu yang nda tengok depan..

Me n hubby was at in front of Sing Kwong to buy catfood for Smokie.. We parked our car, got out from the car.. Just when we were about to cross the road, there’s a big wagon that wanna park his car next to our car.. but the thing is, he corner lebeh-lebeh.. bukan ja aku.. dgn kereta kami sekali dia mau langgar.. kira I was tersepit between our car and that bastard punya car.. and dia buat donno..

Lucky that my hubby ni orang yang berbadan tinggi yang besar.. Jadi nda juga tu cina pandang rendah.. dia terpaksa mendongak sedikit untuk memandang..
‘ Boss.. u hampir langgar dia.. tidak nampak kah?’
‘ Yakah??..Sorry sorry.. ‘
Masa itu, aku rasa dia ada rasa bersalah jugak… mau melanggar perempuan mengandung bah.. sudah lah perut aku time tu besar (sebab baru lepas makan nasi Lalapan habis satu piring).

Perasaan saya ketika itu… Seram.. Ngilu2 pun ada.. membayangkan mcm mana lah tu ah kalau betul2 terlanggar.. sasaran pun perut aku.. ish.. ok.. nda mau bayangkan..

After that, my mum called.. So i pun story2 lah about the near miss incident.. dapat dengarlah suara my mum yang macam kerisauan bangat ni.. ada jugak she mcm blame me for not being carefull.. tapi bukan my fault pun.. even, I lagi yang menyelamatkan diri sendiri.. tapi to make her feel better, I told her ‘Sudah si Zainuddin marah tu orang tadi..’.. erm.. rupanya ayat tu menjadi bahan ketawa laki aku pula.. cheh..

Im glad that nothing bad happen.. Syukur.. Just then I realized that my husband belum mandi and mau tertidur suda.. Cepat2 kasi bangun dia ni suruh mandi and solat.. siap buat aksi halau-halau syaitan lagi kununnya durang tu yg buat laki aku skipped solat and tidur..