Me and my Baby..

Finally.. dapat update few scanned pictures of our baby.. Setakat ni,suda pegi scan twice..first was normal scan.. second was because I was soooo teruk sakit..so the doctor scan to see the condition of the baby..


This is the first scan..baby masi kecik..me baru masuk 2 bulan.. Baby punya length pun baru 19.77mm.. The doctor, Dr. Ramesh from Rafflesia Medical Centre let me hear baby punya heart beat.. And after that, ada sikit consultation on handling the morning sickness.. He said, kalau minum 100plus dapat buat kau hidup, minum ja..tiada pantang larang..its even worst if u doesnt consume anything.. jadi me pun senyum2 lah dapat minum 100plus..

Second scan at Klinik Medan Jaya at Bintulu..after teruk2 muntah di office, our Medic check me.. ambik BP then advised me to go to the clinic right away.. sampai clinic, doctor scan lagi to check on the baby.. erm.. i can see the baby moving-moving ni like adjusting dia punya position untuk tidur.. IT WAS SOOOOOOOO CUTE.. while the mummy muntah2 teruk..its ok..itu pengorbanan seorang ibu.. from the second scan, the baby was already 47.2mm.. baru 2 minggu after the first scan.. cepat jugak membesar..

As a mummy to be.. frankly speaking, hampir keluar jugak air mata time tinguk the baby dalam monitor scan tu.. Air mata kegembiraan lah.. Itu lah kuasa Allah.. memang betul2 terharu lah time tu..cuma my husband belum ada experience tinguk the baby from the monitor.. nanti next scan lah..that is next month..

My expected due date is next year January.. this year, almost all of my husband’s friends punya wife are pregnant.. most of them punya due date December..only me January.. so as friends, we always text each other giving opinions and sharing information during the first 3 months.. ya lah..semua bakal ibu baru.. semua tiada experience.. dan semua pun kira teruk jugak morning sickness.. tp only me yang sampai admitted di hospital..

Dari kiri : Zainuddin(laki gue), Hairul@Beru dan Ani, Sheila, Baiy dan Amer..
Ini dia.. bakal-bakal Bapak-bapak dan Ibu-ibu baru.. All the best for us..

Update for the sake of updating..

Hye everybody(perasan lagi..)..mummy sheIla r back into bussiness..

Im back to work after 2 weeks off..to attend abang’s wedding and also to meditate..nah..just missed KK so much..lebih2 lagi sakit2 hari tuh..rindu dengan jagaan mama sendiri..oh ya..my brother..si Eric tu..dah kawen dah..dengan kak nibung di Lahad Datu..Semoga bahagia hingga ke anak cucu..

Went back to Lahad Datu..eh wait..the reason why i used ‘..went back’ instead of ‘..trip to Lahad Datu’ is because I was born there..so lebih elok dan molek lah kalau menggunakan ‘..went back..’ itu..

Then, abang’s reception yang di KK was at Atlantis.. the same day my Mr. Husband came arrived from Miri.. sangat hensem dia pada hari itu..ya..hanya keluarga yang terdekat dan orang yg tau sahaja yang faham dengan kehenseman dia itu..

That day, I was super healthy..well,as mentioned before, muntah2 tuuuhh…so that day i was super healthy sampai kami boleh makan di sushi king n pegi potong rambut lagi..ya..pindik suda my hair.. then time balik rumah, bapak n ica tegur yang that day I was super healthy..Mestilah..laki datang kan..2 minggu ndak jumpa..WINDUU~..hehe..

N then the next day, mau balik Miri, start suda muntah.. dirumah muntah.. di airport KK muntah..sampai Miri, muntah lagi di Parkson.. Sampai Bintulu, menangis-nangis nda mau balik rumah..first choice tu mau tinggal hotel tapi tidak kena approve oleh laki..last2 tidur rumah cousin dia.. The reason y i dont want to go back to our house that day was because the house was where all the hyper vomitting started..jadi kira nightmare lah kalau balik rumah.. 😛

Jadi tuan-tuan dan puan-puan..hasil daripada the hyper vomitting and no appetite, saya kehilangan 8kg..hahaha..imagine sheila with sexy back..hehehe..
bah..thats all for now…