Cemburu dengan Rossa

Pagi tadi..after breakfast..me and hubby were watching tv..then keluar video clip Rossa- Ayat-ayat cinta..
Budak gemuk : Cute bah si Rossa nih.. Walaupun umur suda tua..
Budak perasan cute : Kamek cute kah??(*translation : am I cute?)
Budak gemuk : (*sambil memandang ke ku yang sedang membuat muka cute)..Cute..Tapi besar.
Budak perasan cute : Baiklah..~
Beredar dari hadapan TV, pergi ke bilik tidur untuk memakai sesuatu..turun ke tingkat bawah..pakai kasut Nike baru yang di beli semasa 50% sale dan terus memainkan DVD aerobik yang juga baru di beli semasa di Miri hari tuh.. dan mula beraerobik di ruang makan yang belum ada meja makan..

Mari kita update gambar….

Pose cute antara Hubby and Smokie

Sila perhatikan gambar atas ni..macam ada yang sama.tapi apa yaaa..
After a few shots, baru lah ngam sikit rupa gambar.. Tapi Tirah ndak senyum..
Dua budak cute di Sibu..sepupu si hubby.. and secara automaticnya jadi my cousins suda..

BIF Chinesse New Year Family Dinner.. Me pakai red coz CNY kan.. tapi terlampau simple saya malam tu.. semua kerana si husband yang cakap suruh pakai besa-besa ja sebab makan di hotel besa-besa ja.. That nite, kami officially di announced-kan oleh tuan pengerusi majlis sebagai Husband and Wife.. 🙂

Gambar Smokie randomly picked.. Time ni si Smokie bertapuk from me.. Dia ingat badan dia kecik, dapat betapuk belakang curtain.. Pakai flash tu lah mata smokie macam mata robot.

OK..cukup sudah gambar.. nanti terlebih suda..

Entry Sedih

Mum called me just now to inform + update me more on the bad news from my mum’s uncle, brother of my late grandmother whose son involved in a terrible motorcycle accident somewhere between Perak to Pahang road. He was hit by a container truck and was dragged and what really hurts to hear was that his stomach was kinda hancur. I cannot imagine how painful it would be.

It was actually a hit-and-run accident. The lorry just left my poor uncle on the scene. Luckily there’s a passer-by who stopped-by and lead my poor uncle to mengucap Dua Kalimah Syahadah. The passer-by then took the handphone and check the dialled number, saw ‘BAPAK’ and immediately called to inform the bad news.

My late uncle who worked with TUDM was on his was to Pahang to visit his fiancee. He was supposed to hantar the Duit Hantaran on June. Tapi, Allah Maha Kuasa.. Dia mengingatkan kita bahawa tidak ada apa yang kekal di dunia. Dan Dia juga mengingatkan kita bahawa ajal dan maut di tangan-Nya. Kita hanya mampu merancang tetapi Allah yang menentukan segalanya.

I almost shed my tears when mum told me that my uncle’s mum, said ‘Baik-baik kau jalan ya..’ sambil menyentuh keranda beliau. Ibu mana yang tidak sedih. He was their first born son and at the same age with my brother, 26 years old. Still young tapi ajal tidak mengira umur. Bukan orang tua sahaja yang meninggal.

According to my mum, my uncle’s TUDM ID card was stolen few years before the accident. Last year, beberapa orang pegawai polis datang ke rumah mereka di Papar to inform the death of their son in a motorcycle accident. Tapi that time, it was the person who are using the stolen TUDM ID card yang passed away. So my mum said, it was like a petunjuk for my late uncle’s family.

Few of my late uncle’s friends and his Taekwondo instructer came all the way from Perak to his funeral at Papar.

Al-Fatihah

Apa yang penting..KERJASAMA!!

Kalau mau kerjasama, mesti ada kawan..kalau ada kawan, bersykurlah..kalau ada kawan-kawan as in ramai kawan..sangatlah bersyukur.. Dalam entry kali ini, saya mau mencuba untuk mengingat semula kawan-kawan yang saya pernah ada sejak kecil..

Kawan-kawan Amanah 2, Lahad Datu
Amanah 2 ni tempat kami se-family tinggal time di LD dulu.. Quaters kerajaan.. Nombor rumah ndak ingat lah.. Tapi yang saya ingat, sebelah rumah ialah rumah dorang uncle Johannes..anak-anak dia kawan kami main kecik2 dulu..si Jocelyn yang paling tua and the only girl..lain semua lelaki.. So, since that dia ja perempuan, bapa dia selalu belikan dia barang mainan yang pada pandangan saya time tu, sangat best.. Dia akan selalu tayang-tayang barang mainan dia dengan saya, tapi bila saya mau tinguk ataupun main sama-sama, memang dia ndak bagi.. Lokek kan??..hahaha… maka si sheila pun berlari ke rumah menangis2 depan bapaknya.. Terus bapak si sheila pun bawak dia pegi Emporium Ramai-ramai(<-kedai femes di LD) and belikan saya the exact mainan tapi up sikit.. Contoh yang saya ingat, mainan seterika plastik and baju anak patung.. Cara mainnya, kunun2 kita ni meng-iron baju.. Oh, dari situ rupanya bakat saya meng-iron mula ditemui.. :p Oh.. berbalik kepada si Jocelyn tadi, setelah saya berjaya dapat mainan baru, barulah dia mau main dengan saya.. Pelikkan?? Mula-mula lokek..Lepas tu boleh suda main sama-sama.. Ada lagi..si Jiji..atau nama glamour dia sekarang Jay..atau nama sebenar dia Farid Madi.. Dia ja kawan saya dari kecil.. Kalau dia ndak pigi sekolah, mimang saya nangis jugak nda mau pi sekolah.. Tapi, mana boleh..habis ja kena teriak oleh bapa dalam kereta on the way pi skolah.. hehehe.. Kawan lain pun ramai cuma, too many to mention..

Kawan-kawan Tadika Evergreen, Lahad Datu

Mama cakap, saya time tadika dulu, cengeng.. Mama terpaksa ni tunggu di luar kelas selama setahun..itu mama cakap..tapi yang saya ingat, macam satu bulan ja yang saya kena tunggu di luar. Cuma yang sepanjang tahun tu ialah kalau ramai suda ibu bapa budak2 datang, and kalau saya belum nampak lagi my dad, tatap nangis.. Cikgu Habibah lah jadi tukang pujuk.. She’s my friend during kindergarten.. Kawan-kawan yang lain ndak ingat sebab time tu, diorang sendiri pun nda tau nama dorang lagi..jadi dorang bagi nama samaran ja which i cant remember..

Kawan-kawan SRK ST Dominic, Lahad Datu
Time sekolah rendah paling siok..sebab time ni ramai kawan..Too many to mention..yang masih contact sekarang ni si Fadillah.. erm..mcm tu ja..yang lain, harap ada dalam friendlist dalam Friendster and Facebook ja lah..
and, my best friend during primary 6 ialah si Rosfayanti Bte Haji Rasmidi..hehe..ingat lagi full name.. sebab kami selalu panggil sesama sendiri pakai full name..
Time sekolah rendah jugaklah bergilak minat sama KRU..alah..si Norman, Yusry n Edry tu bah.. time tu, saya cuma ada CD nya ja..tapi si Fadillah, ada video KRU.. tiap hari datang pi Fajar(tempat tinggal kami) and tinguk the video.. And pernah sekali kami kol number fon yang ada di belakang cover video tu untuk cari si Yusry.. hahahah.. kurang pandai jugak time tuh.. :p

Kawan-kawan Taman Fajar, Lahad Datu
Saya ada geng jugak di kawasan perumahan tempat kami tinggal.. si Rodziah,Stephanie,Stella, and Yusliana..
Rodziah, paling last jumpa dia, time dia pindah balik ke Perak kah mana..ndak ingat..Bapak dia orang sana..n her late mum orang sandakan.. after her mum passed away, dorang tinggal kejap di LD, then pindah balik ke Semenanjung..
Stephanie and Stella ni adik beradik..adik beradik yang bikin panas..nda tau lah kenapa dorang ni bikin panas..kali sebab dorang orang KK and terlampau manja dan bapak mereka merupakan Sensei Karate saya yang sangat suka mem-punish kami dengan membuat 100 push up and 100 sit up..fuhhh…Sekejap ja dorang di LD then dorang pindah ke labuan.. and then terjumpa lagi dorang balik time kami pindah KK..oh..si Stephanie tu ndak tau sudah di mana..si Stella pulak sudah jadi model.. Cantik..sangat cantik kalau di bandingkan dengan zaman dia budak-budak dulu..hehehe…selalu pakai oversized selipar jipun..
Dorang semua ni geng Roller Blade..time tu, kami ja yang selalu main rollerblade di taman permainan tu..kalau basketball court penuh, kami cuba-cuba untuk main di Tennis court tapi selalunya kena marah oleh bapak si Azrani@Pooh@Boipren si Norazaninah.. Sebab break roller blade tu kasi rosak cat lantai court tu..
Si Yusliana, kawan dekat rumah..ndak lah dekat sangat..tapi kami dapat communicate dengan cara berteriak ja dari corridor atas..heheeh..dia ni anak YB Yusuf.. nda tau masi YB kah skrang atau sudah naik pangkat..Tapi ndak berapa fun kalau dengan dia ni sebab dia tua about 3-4 years dari saya.. the reason dia selalu cari saya because dia suka si eric..ala abangku tercinta tuh..

Kawan-kawan SM Sains Lahad Datu
Mereka ialah kawan-kawan yang sampai sekarang still in contact evethough dari membaca blog sesama sendiri ja..
Sri Noor Astika Mala.. Mimi Fiona.. Amy Melissa.. sapa lagi? itu saja..noktah..
the reason, maybe sebab saya berada di sekolah tu sampai habis PMR ja,then pindah KK.. So ndak sempat makan asam dan garam dengan jumlah yang banyak bersama-sama.. Perasaan time tuh??..Siok sebab 24 hours sama-sama dengan kawan.. Makan sama, tidur sama, main bola jaring tiap petang sama, belajar sama, kena denda oleh Ustazah YM Raja Fatimah sama-sama sebab sengaja lambat turun sekolah.. Nampak hantu pun sama-sama..

Kawan-kawan SM All Saints
Junizah Jamalul Kiram.. Sharon Ann Kabinchong.. Nurhayati Buhri.. Tapi Yati pindah balik semenanjung suda..tingallah si Horsie and Duckie.. Memories dengan dorang ni terlampau banyak.. and the best thing is, walaupun masing-masing keluar masuk KK sebab pi study, tapi akhirnya, balik ke KK jugak semua.. bagai sirih pulang ke gagang..
And kami berempat ada treasure yang sepatutnya kena dig out 2 years ago..that is 2007.. Perjanjian nya yang sebenar, 5 years after SPM..tapi sekarang ni ndak tau lah, masi wujud kah treasure tu.. Inden sepatutnya ingat..hehehe.. nantilah..teringin jugak mau bukak balik tu treasure..

Kawan-kawan Politeknik Kuching, Sarawak
Kawan-kawan disini ndak berapa best kalau perempuan..tapi yang lelaki okay-okay semua..yang perempuan ramai backstabbers..bikin panas..Satu orang ja lah yang masih rapat sampai sekarang.. Arinna Amelia binti Kiprawi.. nah..fullname..orang nya cantik dan cute…serta sopan santun lemah lembut budi bicara.. aiseh..terlebih suda..

Kawan-kawan OT5B, Miri
Ini ndak payah cakaplah..membesar dengan mereka..bukan membesar as in dari budaksampai dewasa..membesar badan bersama..semua lepas masuk company ni,naik badan..kecuali si Jukk..maintain ramping..hehehe.. tapi ada beberapa yang tersedar dengan kebesaran badan, start suda exercise and diet.. contohnya si sheila..hehehe..
OT5B semua 35 orang..4 Sarawakian and 31 Sabahan.. Kami ni sebenarnya project untuk Gumusut-Kakap Deep Water Project..tapi akhirnya di baling ke serata pelusuk offshore..
and proudly to say, one of the sarawakian in OT5B sekarang sudah jadi laki saya…hehehe.. Cinta pandang pertama saya kunun… :p
Seperti Bayan@Kenyalang Tua cakap..mata bertentang mata..senyum berbalas senyuman..terus turun ke hati…

Kawan sekarang…
Siapa lagi…Smokie lah..Kami dua ja di rumah ni kalau bapaknya kerja.. Tapi persahabatan kami masi sebagai Tuan dan Kucing nya..Bukan seperti si suami tercinta sama si furqan.. pandai main kejar-kejar sama smokie.. and dorang pandai takut lagi tuh kalau si smokie dapat berlari dengan laju untuk mengejar mereka..
Smokie, pesanan mummy untuk smokie, hati-hati kalau main dengan dorang dua tuh.. dorang dua tu badan besar macam giant.. kalau dorang hempap kau, habislah..

Sekian, terima kasih.. Berakhirlah sudah cerita pasal kawan-kawan yang saya pernah ada dan masih ada..

Kenangan denag OT5B..tapi gambar blur..

K.A.S.U.T

Ini lah kasut yang sempat di rembat semasa jualan Nike dan Adidas yang di longgok-longgokkan itu.. 😛
Lea Center Miri buat sale besar-besaran.. and according to my sister, KK punya Lea Center pun buat sale besar-besaran begitu tapi tidak sehebat macam di Miri..Miri up to 50%.. yang KK punya 30% ja..

Ini kasut budak-budak actually.. Tapi terjumpa size besar (US 6)..then Din cakap, belilah…untuk pakai kerja malam..sejukkan..better pakai kasut.. hehe.. alasan ja tuh mau kasut baru..

Ini kasut laki bini.. Berabis ahh kamu shopping..

Sheila have new resolution.. Will be updated in the next blog..

Hari Shopping Laki&Bini

Miri Imperial Hotel, Room 1112, 4.30 pm
Husband and Wife decided to go for window shopping at the Imperial Mall..Just steps away from their room.
Both were getting ready and off to the mall.
Transaction at CIMB. RM200. Good enough for window shopping. This is to prevent the wife from spending on something unnecessary.

First stop, reptiles and pets exhibition.. Just looking around.. Nothing really interest them both except for the duckie which the wife kinda want her husband to get her one. REJECTED.

Next, was Lea Center at 2nd Level.(theres 2 Lea Center in the mall).. Big sale of stock clearance.. But ‘DUNLOP’ brand only..not interested. REJECTED.

The husband was walking fast because hi want to go to Sony shop at level 4. But the wife saw the 2nd Lea Center at 3rd level. Big sale.. Big clearance stock.. NIKE!!! ADIDAS!!! .. ATTACK!!!!!
40% off on every item. BUT 50% off on every item for tomorrow. Negotiable and can be reserved. The husband and wife became crazy with all the cheap stuff. Syaitan are all over he place.. SPEND MORE.. SPEND MORE..

Husband bought 1 Nike jogging shoe, 1 Nike Futsal Shoe, 1 Adidas sandal..
Wife bought 1 Nike jogging shoe, 1 Nike casual shoe(..which happens to be a kids shoe but found big size for her)..
…………….and many many many many Nike and Adidas baby-T, T-shirt, Mens shorts and socks..

Then both went to Bintang Plaza..Wife bought Levis THE CURVES jeans..

Done for the day..Now both husband and wife have to sit quietly at home.. No more window-shopping-which-turned-out-to-be-spend-big-money-day..

Semua orang adalah penipu??

I arrived at Miri yesterday at 0845hrs atau dalam bahasa Sabah nya, kemarin sia sampai sini Miri jam 845pagi. Sebab ada DCS course..3 hari punya course cerita pasal DCS Centum 3000 yang akan di install di F23 platform.. Harap-harap tidak boring… Well, after attended the first day, quite okay lah.. Boleh jugak masuk serba sedikit dalam otak ni.. Yang siok boleh simulation alarm..hehehe..

Tapi, entry ni bukan untuk cerita pasal DCS.. Ni mau cerita pasal since the first day sampai Miri, macam semua peniaga2 macam pandai main kotor.. especially the salesgirl..tauke kedai..dan stylist..

Case 1 :

Me and Lity went to a shop inside the Imperial Mall.. She was looking for slimming cream yang panas dan pedas untuk di pakai time work-out.. So di kedai tu, ada jual macam2 barang kecantikan dari Jepun.. Adalah konon cream tuh..so kami tanya lah salesgirl tu..’amoi..ni pedas kah ni?’..and amoi jawab..’pedas…mestilah pedas..and ada rasa sejuk-sejuk sikit’ dalam nada yang sangat meyakinkan..kununnya dia pun ada pakai juga.. Di pendekkan cerita, kami beli and balik hotel..Si Lity ni pun pakai and pegi gym..sekembalinya dia dari gym, dia cakap..’tidak pun pedas..panas pun tidak..penipu betul tu amoi..’

Case 2 :
I was walking around at the Imperial Mall when Lity was work-out-ing at the gym.. Tujuan is just to but make up remover.. Tapi terlimpas satu kedai jual tudung.. Dalam hati, boleh jugak ni tinguk2..manatau ada yg cantik..*ini preparation kalau suda betul2 mau pakai tudung*..
Di pendekkan cerita..semua tudung cantik2..so saya pun memilih dengan senang hati.. saya mintak kurang..harga tudung rm22..at least bagi rm20 lah..ni langsung nda mau bagi..sudah lah kalau tudung macam tu di KL harga rm10..melampau-lampau bah harga.. penipu betul..kononnya berebut-rebut dia dgn orang mau beli tudung tu..padahal, Kak Yah, relax ja beli tudung gitu di KL..

Case 3 :
Tadi pegi buat hair relaxation di Alan..biasanya suruh ah ching yang buat..tp ah ching cuti tadi, so minta stylist lain yang buat..sambil2 tu, dia tanya, mau buat treatment rambut terus kah..murah kunun..rm50..n then i said i dont want..dia tanya mau sampai 3 kali ooohh..nasib jugak im still with my sturbornness..SEBAB..tadi pegi kedai jual barang2 untuk rambut di Imperial.. sedang kami membelek2 barang di kedai tuh, terjumpa the exact ubat yg the stylist offer me rm50 tuh..tapi di sini kena jual rm13 jaaa…RM13 JA BAH!!!!!!!!!!!!!!!!!…nasib jugak i didnt do the treatment.. kalau treatment pakai steamer,nda pa jugak..ini,sapu2 di rambut ja.. time tu i felt like mau beli 10 packet and 5 packet tu mau kasi pakai di bulu si Smokie..

Bahaya sekarang ni.. Penipu sana sini..Termasuk lah saya..Saya pun pandai jugak tipu..Kalau ada orang approach and offer jual barang untuk slimming, saya dengan selambanya menjawab..’ADA BABY DALAM PERUT’..hahahaha…kalau pregnant mana dapat pakai barang slimming.. Walaubagaimana pun, itu cuma alasan semata-mata.. Kalau betul-betul ada baby dalam perut sudah, memang saya akan announce..

ok..Goodnite everyone..

Nasi Lemak kaw-kaw

Sejak transfer Bintulu ni, in a week, mesti ndak miss makan nasi lemak..adalah kali dalam 2-3 kali..tengahari pun boleh makan nasi lemak..erm..nasi lemak kan slalu untuk breakfast ja..
okayy..

Nasi lemak yang boleh diiktiraf sedap oleh my cute tummy are from Kedai Makan Refah with Nasi Lemak Ayam Goreng and Gerai Makcik-Jual-Nasi-Lemak-depan-Petronas-Kidurong with Nasi Lemak Special Ayam..

Tapi, saya mau menceritakan pasal Gerai Makcik-Jual-Nasi-Lemak-depan-Petronas-Kidurong tu..Sebab..sebenarnya ada 4 gerai depan Petrol station tu..and ke-empat-empat gerai tu ada jual nasi lemak.. Hairan kan.. Macam mana mau untung kalau semua jual nasi lemak.. Mestilah orang akan try semua gerai dulu then stick to the best nasi lemak.. Sebab pagi tadi, very obvious cuma satu gerai ja yang di kerumuni ramai yang bergasak-gasak ingin membeli nasi lemak tu..termasuklah saya..kehkehkeh.. mau 10 mins jugaklah menunggu tadi.. Kali sebab makcik tu ndak lokek.. n ayam nya lebih besar.. and sambalnya ndak hangus..

Frankly speaking..(aiceh..)..memang makcik tu bagus.. gerai lain jual nasi lemak biasa rm1.50.. gerai makcik ni, rm2 tapi nasi lemak special ayam..nah kan…tu lah namanya ndak lokek..ayam besar..sambal banyak dan sodap.. PR pun bagus.. bukan macam satu gerai tu, saya baru tanya ada karipap inti keribang kah?(keribang = ubi manis)..then dia cakap tiada..so i walked away lah..tapi masih dapat dengar suara dia mumbling ‘sik ada keribang..kinek tok susah maok carik keribang’ dalam nada yang tidak menyenangkan hati ku ini.. Padahal, the next gerai iaitu Gerai Makcik-Jual-Nasi-Lemak-depan-Petronas-Kidurong terang-terang ada jual karipap keribang.. jadi, dia tipu saya!!!
Banyak jugak tuh jual ubi manis di Farley.. Jadi, jangan lah marah saya cuma kerana saya mau makan karipap keribang.. ok..brapa kali suda saya sebut karipap keribang?..sedap bah.. sampai termimpi-mimpi..

Eh kejap.. i think i just realized yang Gerai Makcik-Jual-Nasi-Lemak-depan-Petronas-Kidurong punya nasi lemak lebih murah dari Kedai Makan Refah.. dorang jual rm5.50..
OKAYYYY!!!!
Note : Sheila, jangan lagi makan nasi lemak di Refah..

Apa lah agaknya akan terjadi jika saya suda fed-up makan nasi lemak and karipap keribang?? apalah yang saya mau makan ni?? Laksa Sarawak?? Boleh jugak lah..

Susah-susah, laki kan ada.. kalau U all nak tau(dui bah..trip ada readers)..mu husband pandai masak.. dan saya tidak pandai masak.. apa ja yang saya masak, memang susah mau sedap.. kadang-kadang ja dapat pujian dari laki..itu pun puji ja..bukan kepujian.. 😛
Di kesempatan ini, saya ingin menyusun 10 jari, ingin meminta maaf kepada Marry Brown di Bintulu kerana saya pernah kutuk makanan mereka tidak sedap..buat bubur pun ndak sedap.. 😛
Sekarang ni belajar masak lah.. mau beli buku recipe tapi macam banyak lagi sumber yang boleh di dapati dari internet..contoh yang paling dekat ialah blog si Diana Juniza a.k.a DJ..sila klik sini
Simple Recipe for Beginners and latest yang saya terjumpa while bloghopping is this
Tapi ini bukan untuk beginners lah rasanya.. Sebab masakan nya macam masakan pro..kalau saya sudah pro, saya akan praktikkan.. KALAU SUDAH PRO ya..

That will be one of my 2009 goals lah..
Banyak goal saya n i actually.. Meaning, banyak lah tiang gol yang saya ada ni..

Salah satu atau salah dua goal saya this year..ialah…eh..before that goal ini actually goal yang saya dan AMY MELISSA kongsi.. goal kami.. :
1) Start pakai tudung by this year
Bukan nya ndak mau pakai tudung..we are aware of it..Cuma, kalau kes si Amy, dia cakap, kalau dia pakai tudung, Ibu nya dengan adik-adik nya suka mengolok..hehe.. and for my case pulak, sudah told my mum about this, then my mum cakap..’betulkah ni?..jangan nanti sekejap ja pakai trus bukak balik..’..haha..
Tapi, apa-apa pun, me and Amy sudah start mengumpul koleksi tudung.. kami ndak mau pakai tudung yang besa-besa..nda mau nampak macam makcik2..tapi masalahnya,maksik2 pun bergaya sekarang ni..hehehe.. Kira mau jadi MAMA-VOGUE-TUTUP-AURAT..hehe..

2) Pregnant sama-sama
Saya sangat takut mau beranak..walaupun berbuih mulut sudah si Amy cakap pregnant siok..dia suka..BAIKLAH..good to hear that..tapi saya???huhuhu..

BAIKLAH..entry ini sepatutnya berkisarkan tentang Nasi Lemak ja..tapi sudah meleret sampai beranak.. MUngkin sebab saya mengantuk.. Baru balik dari nite shift..
Tidur dulu!!!

ps: MALAM NI KONSERT AKADEMI FANTASIA..akan menonton konsert sambil melipat kain dan surfing2 internet..mungkin jugak update entry blog macam si cinoi..bingkasan dari konsert..
C YA (sebut macam AC MIZAL)

Cerita Pagi 2

Kebolehan si Smokie memahami apa yang di suruh sangat lah membanggakan saya sebagai mummy nya..(refer to previous post ‘Cerita pagi)..

Smokie was showered with compliments..loves..hugs..and WHISKAS Ikan Keembung..sanggup ni pi Farley beli whiskas tu walaupun balik jam 8 malam dari office sebab ada staff meeting..
Dan Smokie, sebagai kucing gemuk yang tembirang, memanglah dia bangga.. and I think I over-puji si Smokie sampai dia sangat mintak puji dan woke me up again this morning..tapi bukan jam 5 pagi..Jam 4 pagi bah dia kasi bangun..
Smokie, next time take note ya..jam 5.. bukan jam 4.. You wont get extra Whiskas Ikan Keembung just because you woke me up 1 hour earlier.. There’s no such thing as that…OKAYYY???
ok..SAYANG SMOKIE!!!!!!!!!!

Cerita pagi

Semalam pesan sama smokie before tidur..
Smokie, kasi bangun jam 5 pagi ah.. Gigit-gigit.. Jilat-jilat ja sampai mummy bangun..
This morning, tepat2 jam 5 pagi Smokie gigit-gigit and jilat-jilat me..oohh..kagumnya…
SAYANG SMOKIE!!!!!!!!!!!!
Hari ni treat Smokie makan Whiskas perisa Ikan Keembung..